Els orígens

Aquest projecte va començar en el sí d’una família de Llagostera formada per 4 membres, en Manel, la Carina, la Laura i l’Àlex.

Quan la germana gran, la Laura, tenia 12 anys, va néixer el seu germà Àlex. En el moment del part es van donar una sèrie de circumstàncies alienes totalment a la voluntat d’en Manel i la Carina, que van afectar directament al seu fill petit, l’Àlex. A dia d’avui consta interposat un procediment judicial per esclarir tots els fets i depurar responsabilitats.

En relació a la dramàtica situació que es van trobar la Carina i en Manel, l’Àlex va acabar patint diverses seqüeles de gran consideració fins al punt que en l’actualitat està afectat de paràlisis cerebral, fet que l’impedeix tenir autonomia pròpia, menjar, vestir-se, caminar, …

Pel motiu que fos, aquell dia i aquella hora, la vida de tota la família es va veure truncada, doncs de la felicitat immensa es va passar a la por total davant un futur incert que s’obria davant d’ells. Tot va canviar, i a partir d’allà en Manel, la Carina i la Laura van afrontar amb totes les seves forces les conseqüències d’aquell fatal desenllaç.

Sense perjudici d’això, l’amor que tenen per l’Àlex no és qüestionable, si bé cal donar-li un benestar que està lluny de les butxaques de la majoria de la gent, però no per això, l’Àlex no hi té dret. Al final, en Manel, la Carina i la Laura es van obligar a haver d’assumir la situació i ser conseqüents amb aquell amor vers l’Àlex, i la millor forma era posar-se a remar cap a la mateixa direcció, … és a dir, amb l’ànim de cobrir les necessitats bàsiques de l’Àlex (rehabilitació, material ortopèdic, adaptacions del vehicle , la llar, …), tot plegat, impulsant alhora la causa judicial ja oberta. Les despeses de tot plegat pujaven i pujaven.

Arribats a aquest punt la Laura, que ja comptava amb 13 anys, va decidir dissenyar uns braçalets per tal de poder-los vendre i col·laborar amb la seva família en els elevats costos que se’ls presentaven diàriament. És aquí quan va batejar la campanya amb el nom de LLUITO PER TU, amb el que resumia molt clara i escuetament el que havien fet fins ara els seus pares i ella mateixa, lluitar per l’Àlex!

En poc temps la campanya era present a molts dels establiments comercials del poble de Llagostera (Girona), i a les xarxes socials, on un també un gran nombre de seguidors es va fer ressò. La repercussió d’aquesta campanya es va estendre per tot arreu, despertant complicitats a tota la comarca, el país, i fins i tot a l’estranger en més d’alguna ocasió. Tot plegat va provocar que la solidaritat a la que s’invocava s’anés consolidant diàriament. El tàndem Laura-Àlex va ser un fet i la seva fotografia abraçats viatjava arreu.

Des de llavors, el projecte dels braçalets de l’Àlex/lluito per tu, va esdevenir una realitat, fins que recentment s’ha consolidat en una associació que s’ha fet extensiva a molts d’altres pares que per circumstàncies i motius diversos s’han trobat en situacions molts similars a la d’en Manel, la Carina i la Laura. Així doncs, la lluita s’ha multiplicat en el sí de moltes altres famílies que unides formen avui, la gran família de LLUITO PER TU.